Recepti

Mousse od jagoda

Ice cream with fresh strawberries on pink wooden boards

Sastojci:

  5 osoba
  • 450g jagoda (svježih ili zamrznutih)
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica soka od naranče/ruma/likera
  • 2-3 kapljice ekstrakta vanilije
  • 350ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
  • 2 žlice šećera u prahu

Priprema:

 

  1. Isjeckajte jagode i stavite ih u posudu.
  2. Dodajte im šećer,sok od naranče ili neki liker/rum, te ekstrakt vanilije.
  3. Dobro izmiksajte štapnim mikserom i pustite da stoji nekoliko minuta kako bi se sve dobro povezalo.Dok jagode stoje umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu.
  4. Jagode ponovo malo izmiksajte dok smjesa ne postane kao pire.
  5. Lagano i polako dodajte slatkom vrhnju izmiksane jagode i lagano miješajte dok se sve dobro ne poveže.
  6. Stavite posudu u hladnjak na minimalno 3 sata kako bi se mousse dovoljno stegnuo.
  7. Nakon tog vremena možete ga lako prebacivati u zdjele/čaše i zatim vratiti u hladnjak do posluživanja !

 

 

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)