{"playlist":[{"title":"Lunar Lullaby","artist_name":"","audio_file":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Lunar-Lullaby.mp3","poster_image":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Audio_Cover_BabyMom.jpg","duration":"3:21","playlistid":"playlistid-1"},{"title":"Magic Lullaby","artist_name":"","audio_file":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Magic-Lullaby.mp3","poster_image":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Audio_Cover_BabyMom.jpg","duration":"1:16","playlistid":"playlistid-1"},{"title":"Quiet Lullaby","artist_name":"","audio_file":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Quiet-Lullaby.mp3","poster_image":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Audio_Cover_BabyMom.jpg","duration":"2:22","playlistid":"playlistid-1"},{"title":"Soft Bells Lullaby","artist_name":"","audio_file":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Soft-Lullaby.mp3","poster_image":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Audio_Cover_BabyMom.jpg","duration":"3:06","playlistid":"playlistid-1"},{"title":"Chimney Lullaby","artist_name":"","audio_file":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Chimney-Lullaby.mp3","poster_image":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Audio_Cover_BabyMom.jpg","duration":"1:30","playlistid":"playlistid-1"},{"title":"Christmas lullaby","artist_name":"","audio_file":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Christmas-Lullaby.wav","poster_image":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Audio_Cover_BabyMom.jpg","duration":"0:59","playlistid":"playlistid-1"},{"title":"Classical lullaby","artist_name":"","audio_file":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Classical-Lullaby-Theme.mp3","poster_image":"https:\/\/babyandmom.com.hr\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/Audio_Cover_BabyMom.jpg","duration":"1:20","playlistid":"playlistid-1"}]}

Glazba potiče dječju kreativnost

Predškolsko obrazovanje u Europi uključuje mnogo glazbe u razdoblju od treće do pete godine. Znate i sami, tete u hrvatskim vrtićima mnogo pjevaju i plešu s djecom 
Istraživanja su pokazala kako su djeca koja su u tom razdoblju bila izložena glazbi, kasnije postala slobodnija i kreativnija od onih koji nisu bila izložena glazbi.

Glazba potiče bolje pamćenje kod djece

Male bebe, već i one od tri mjeseca, uz glazbu lakše pamte. Znanstvenici vjeruju kako glazba daje značaj procesu učenja i pomaže zapamtiti ga.

Glazba pomaže djeci pri snalaženju u prostoru

Snalaženje u prostoru i osjećaj veličine prostora je jedna od vještina koju djeca moraju savladati. Neke su studije pokazale kako su djeca koja su slagala slagalice ili kockice uz glazbu puno brže završavala zadatke od djece koja nisu imala zvučnu pozadinu.

Glazba pomaže pri razvoju govora

Postoji bliska veza između glazbe i razvoja jezičnih sposobnosti. Prepoznavanje različitih tonova jednako je prepoznavanju različitih glasova, a što više zvukova beba i dijete čuje, to se više razvija taj centar u mozgu.

Glazba potiče razvoj emocionalne inteligencije

Glazba utječe na razvoj osjećaja. Kroz glazbu bebe mogu osjetiti veselje ili tugu ili jednostavno – zaspati.

Kako uklopiti glazbu u bebin život?

Ako već  glazba nije dio vašeg života, pokušajte se “natjerati” da ona postane dio vašeg novog obiteljskog života s bebom. Kako dijete raste, tako će mu glazba postati normalni dio dana.

Glazba prije spavanja

Važan dio odlaska na spavanje je rutina odlaska na spavanje. Neka dio te rutine postane glazba. Pjevanje uspavanki način je uspavljivanja star stotinama godina. No, osim pjevanja uspavanki u uspavljivanje možete ubaciti glazbu.

Jedino na što bi trebali pripaziti je da glazba koju puštate završi prije nego što beba zaspi. Naime, beba ili dijete koje se navikne na to da zaspi uz melodiju možda će je očekivati kada se probudi usred noći.