Recepti

Bezglutenska srca

Baked heart shape gingerbread cookies on burlap background

Sastojci:

 4 osobe

  • 400g bezglutensko brašno za kolače
  • 125g margarina bez glutena
  • 120g šećera 
  • malo oraha
  • jaja
  • prašak za pecivo
  • limun (kora i sok)
  • 1 zlica cimeta

Priprema:

  1. Zamjesiti tijesto od navedenih sastojaka.
  2. Tijesto staviti u najlonsku vreću i ostaviti pola sata u frižideru.
  3. Razviti tijesto i vaditi željene oblike (malo teže se radi sa ovim tijestom, morate biti pažljivi) staviti na pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 stupljeva.
  4. Pečene možete namazati domaćim pekmezom, ili posuti prah šećerom ili polovinu umočiti u otopljenu čokoladu.

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)