MamePovezanost

Bebe i psi

Prije prvog susreta bebe i psa jedan se trik pokazao dobrim: dok su mama i beba još u bolnici, tata donosi sa sobom kući nošeno odijelce za dojenčad i daje ga psu da ga ponjuši. Tako se životinja upoznaje s mirisom.

Djeca i psi mogu biti veliki i nerazdvojni prijatelji.

S dolaskom novog člana obitelji, osim vama, i vašem psu će to biti uzbudljivo i neobično iskustvo. Treba ga što bolje pripremiti na dolazak bebe. Nekoliko dana prije nego što treba doći beba u vaš dom, bilo bi dobro dati psu da pronjuška bebinu odjeću koja ima miris bebe.

Prilikom prvog susreta djeteta i psa nikako ne biste smijeli dopustiti da se pas previše približi bebi. Najbolje bi bilo za početak korak po korak npr. do bebinih nogu, ali uvijek pod vašim nadzorom.

Sigurnosti radi, nikad ne ostavljajte bebu samu sa psom, koliko god se oni slagali dobro.

Iako mala beba iziskuje puno vremena, nemojte zanemariti psa. Psi znaju biti dosta ljubomorni, to što je došla beba u vaš život ne zaboravite da pas treba šetnju, igrati se i sve što je radio prije nego li je beba došla. Kada dođe vrijeme za to morate naučiti dijete da poštuje pseći prostor. Pas nije plišana igračka i ne smije ga udarati, vuči za red, ometati ga dok jede i slično.

Psi su emocionalne životinje koje imaju pozitivan utjecaj na razvoj djece.

Male bebe od samo nekoliko mjeseci najčešće svoj pogled zaustavljaju upravo na psu. U nastojanju da dođu do psa češće pužu te tako razvijaju svoju motoriku.

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)