Recepti

Kinder Milchschnitte

Chocolate Whoopee Pie Cake with Butter Cream

Sastojci:

Biskvit:

  • 180 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žlica čokolade u prahu
  • prstohvat soli
  • 250 ml mlijeka
  • 60 ml ulja

Krema:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • ½ limun šećera
  • 2 žlice meda
  • ½ želatine u prahu

Priprema:

  1. Pomiješajte sve suhe sastojke za biskvit, dodajte mlijeko i ulje pa pjenjačom sve dobro izmiješajte tako da nebude grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30×30 cm) prekriven masnim papirom.
  2. Biskvit pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180 °C.
  3. Slatko vrhnje izmiksajte sa limun šećerom i medom pa dodajte otopljenu želatinu pa još jednom sve dobro izmiksajte.
  4. Ohlađeni biskvit prerežite po sredini da dobijete dva jednaka dijela. Kremom premažite jedan biskvit, prekrijte ga drugim biskvitom, lagano pritisnite i zagladite rubove.
  5. Kolač prije posluživanja spremite u hladnjak na dva sata da se rashladi.

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Recepti

Raffaello na drugačiji način

Vrijedno čitanja...