Sastojci:
Biskvit:
- 180 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 150 g šećera
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žlica čokolade u prahu
- prstohvat soli
- 250 ml mlijeka
- 60 ml ulja
Krema:
- 250 ml slatkog vrhnja
- ½ limun šećera
- 2 žlice meda
- ½ želatine u prahu
Priprema:
- Pomiješajte sve suhe sastojke za biskvit, dodajte mlijeko i ulje pa pjenjačom sve dobro izmiješajte tako da nebude grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30×30 cm) prekriven masnim papirom.
- Biskvit pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180 °C.
- Slatko vrhnje izmiksajte sa limun šećerom i medom pa dodajte otopljenu želatinu pa još jednom sve dobro izmiksajte.
- Ohlađeni biskvit prerežite po sredini da dobijete dva jednaka dijela. Kremom premažite jedan biskvit, prekrijte ga drugim biskvitom, lagano pritisnite i zagladite rubove.
- Kolač prije posluživanja spremite u hladnjak na dva sata da se rashladi.