DijetePovezanost

8 savjeta kako dijeliti dom sa svojom odraslom djecom

Visoki troškovi stanovanja, u kombinaciji s nemilosrdno konkurentnim tržištem rada, natjerali su mnoge mlade odrasle osobe da odgode svoj odlazak iz očinskog gnijezda, dok se drugi nevoljko vraćaju kada stvari postanu financijski teške.

Ali kako obiteljsku intimnost i ovisnost djetinjstva zamjenjuje potreba odrasle osobe za privatnošću i neovisnošću, život s odraslom djecom zahtijeva toleranciju, ali i dobru volju.

Koliko god bliske obiteljske veze, različite generacije imaju različite vrijednosti, perspektive i iskustva; stoga budite spremni na neizbježni sukob. Jasna komunikacija i dobra organizacija pomoći će u promicanju sklada i izbjegavanju nesporazuma.

Roditelji i djeca ručaju

Evo naših 8 najboljih savjeta za preživljavanje:

  1. Postavite parametre To je vaš dom i vaša pravila bi se trebala primjenjivati. Na primjer; razumno je očekivati da će vaši potomci studirati, zaposliti se ili barem aktivno tražiti posao dok žive pod vašim krovom. Ili, možda ćete rado smjestiti svoje dijete besplatno, ali ne želite tu privilegiju proširiti na svog partnera. Od samog početka razjasnite svoja očekivanja.
  2. Odredite rok za uklanjanje Ako to ne učinite, junior se možda neće osjećati motiviranim štedjeti za taj depozit kuće.
  3. Dogovorite se o financijskom doprinosu Ne mora biti puno, ali svatko tko zarađuje plaću trebao bi biti sposoban i voljan pridonijeti nečim za osnovne životne potrebe, kao što su hrana, struja i korištenje interneta.
  4. Ne budi sluga Možda nisu u poziciji da osnuju svoje vlastito domaćinstvo, ali mogu čistiti svoje sobe, sami prati rublje, kuhati zajedničke obroke i općenito pomagati po kući.
  5. Pregovarajte i pravite kompromise Možda ćete se morati žrtvovati kada je u pitanju vrijeme za TV ili korištenje obiteljskih automobila. Ako kuhinja prijeti da postane bojno polje, probni periodi su razmaknuti od vremena za pripremu obroka i čišćenje.
  6. Zona za privatnost Odvajanje je ponekad bitno za zdrav razum. Ako imate slobodnu spavaću sobu ili veliku sobu, razmislite o tome da YA-ovima dopustite da je koriste kao svoju privatnu stambenu domenu. Zoniranje hladnjaka i smočnice također može pomoći. Ljudi mogu postati jako mrzovoljni ako pojedete njihov posljednji kolačić bez glutena.
  7. Postavite stanicu za punjenje Izbjegnite sitne sporove oko vlasništva punjača i kabela ulaganjem u ploču za napajanje i posvetivši površinu oživljavanju telefona, iPada / iPoda, e-čitača, Fitbita itd.; i kao bonus, nikada više nećete trpjeti neugodnosti i frustracije mrtvih uređaja.
  8. Odvedite djecu u vrt Objasnite da vrijeme provedeno na otvorenom ne može biti rekreativno. Upoznajte sljedeću generaciju sa zadacima kao što su uklanjanje korova, čišćenje oluka i čišćenje bazena. To bi ih čak moglo pomoći pripremiti za stvarnost posjedovanja kuće.

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

DijeteOdgojPoremećajRazvoj

Zdrave granice za video igre

Vrijedno čitanja...