Sastojci:
- 250 gtjestenine po želji
- 160 gkonzerve tune u maslinovom ulju
- 2češnja češnjaka
- 1puna žlica koncentrirane rajčice
- 300 mlpirea od rajčice
- 1-2šake crnih maslina
- 1žlica smeđeg šećera
- crveni luk sitno sjeckani
- list peršina
- ljuta papričica
Priprema:
- U tavu stavite ulje iz konzervi tune i na njemu propržite češnjak sjeckan na listiće.
- Zatim dodajte koncentriranu rajčicu i stalno miješajući pržite 30-ak sekundi.
- Dodajte onda pire od rajčice, poklopite tavu i kuhajte par minuta.
- Ako je umak kiseo dodajte i žlicu smeđeg šećera. U međuvremenu stavite tjesteninu da se kuha.
- Kada bude skoro gotova u umak dodajte masline a onda i tjesteninu sa sasvim malo vode u kojoj se kuhala.
- Poklopite i sve zajedno kuhajte još minutu-dvije tj. dok tjestenina sad zaista ne bude gotova i upije tekućinu iz umaka.
- Na tanjure za serviranje stavite tjesteninu, a od gore malo crvenog luka (koji ste sitno narezali, posolili i prelili s malo maslinovog ulja (da pusti ljutinu)), list peršina i ljute papričice.