Sastojci:
- 1 šalica lješnjaka
- 1 i pol žlica kakao praha
- 1/4 šalice agavinog ili javorovog sirupa
- 1/4 šalice vode
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 °C
- Lješnjake stavite u tepsiju na kojoj je masni papir te ih pržite 15 min. Svakih 5 min otvorite pećnicu i promiješajte lješnjake
- Nakon 15-ak min izvadite lješnjake iz peći i ostavite da 10-15 min da se hlade.
- Lješnjake stavite u blender ili sjekač hrane te ih pustite 10 minuta da se miksaju dok ne postanu kao ‘maslac’. Možete mikser zaustaviti svaku minutu, promiješati i sastrugati smjesu s rubova miksera
- U smjesu dodajte kakao prah i zaslađivač (*u slučaju da koristite datulje, njih prvo namočite u vruću vodu 5-15 min da omekšaju) te miksajte 1 min.
- Dok se smjesa miksa, postepeno dodajte vode kako biste dobili teksturu koja vam odgovara.
- Svoj namaz od lješnjaka pohranite u staklenku i držite u frižideru te ju potrošite kroz narednih 5 dana.