Recepti

Nutella za najmlađe

Pancakes with chocolate cream

Sastojci:

  • 1 šalica lješnjaka
  • 1 i pol žlica kakao praha
  • 1/4 šalice agavinog ili javorovog sirupa
  • 1/4 šalice vode

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 °C
  2. Lješnjake stavite u tepsiju na kojoj je masni papir te ih pržite 15 min. Svakih 5 min otvorite pećnicu i promiješajte lješnjake
  3. Nakon 15-ak min izvadite lješnjake iz peći i ostavite da 10-15 min da se hlade.
  4. Lješnjake stavite u blender ili sjekač hrane te ih pustite 10 minuta da se miksaju dok ne postanu kao ‘maslac’. Možete mikser zaustaviti svaku minutu, promiješati i sastrugati smjesu s rubova miksera
  5. U smjesu dodajte kakao prah i zaslađivač (*u slučaju da koristite datulje, njih prvo namočite u vruću vodu 5-15 min da omekšaju) te miksajte 1 min.
  6. Dok se smjesa miksa, postepeno dodajte vode kako biste dobili teksturu koja vam odgovara.
  7. Svoj namaz od lješnjaka pohranite u staklenku i držite u frižideru te ju potrošite kroz narednih 5 dana.

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)