MameTrudnoća

Rani simptomi trudnoće

Umjetnička crno-bijelo slika trudnice koja drži trbuh, koncept skrbi, zdravlja i trudnoće.

Bolne grudi

Među prvim znakovima trudnoće su bolne i natečene grudi. Hormonalne promjene stvaraju jaču cirkulaciju u tom dijelu, jer se tkivo grudi mijenja i priprema za dojenje. Promjene na grudima osjetit će te već u 4 tjednu trudnoće, a do porođaja grudi će dvostruko narasti.

Jutarnje mučnine

Jutarnje mučnine uopće ne mora biti jutarnja, može se pojaviti u bilo koje doba dana ili noći. Mogu vam smetati okusi i mirisi koji vam prije nisu smetali. T o može potrajati do 12 tjedna trudnoće, ali nekim žena potraje i cijelu trudnoću.

Umor

Glad i mučnine na početku trudnoće idu jedno s drugim. Kada vam nije mučno, vjerojatno ste gladni do te mjere da ste opsjednuti s nekom namjernici. No u svemu postoji granica, pazite da ne pretjerate i jedite raznoliko. Trebate unositi oko 300 kalorija više, uglavom u obliku nemasnih bjelančevina.

Učestali odlazak na wc

Zbog učestalog odlaska na wc kriva je maternica i mjehur. Maternica se širi te pritišće mjehur. Taj simptom u trudnoći zadržat će se svih 9 mjeseci.

Promjena raspoloženja

Upravu ste partneru zaprijetili rastavom ili prekidom veze jer je ostavio prljave čarape pokraj korpe za rublje ili nije oprao suđe odmah poslije ručka? Nema razloga za brigu . Promjene raspoloženja su normalan znak trudnoće, prouzrokovan uzburkanim hormonima. Svaka žena hormonalne promjene proživljava drugačije.

Izostanak menstruacije

Izostanak Menstruacije je najčešći znak koji ukazuje na trudnoću, no to ne mora biti uvijek točno jer neke žene nemaju redovite cikluse ili ih ne bilježe.

Related posts
MamePovezanostTrudnoća

Hormoni trudnoće: progesteron, estrogen i promjene raspoloženja

Ako se vaše tijelo i vaš um trenutno osjećaju posvuda, glavni krivac su vaši trudnički hormoni.
Pročitaj više
MameTrudnoća

Što je ovulacija? 16 stvari koje treba znati o vašem menstrualnom ciklusu

1. Što je ovulacija?Ovulacija je dio vašeg menstrualnog ciklusa. Nastaje kada jaje izbaci iz…
Pročitaj više
Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)