Sastojci:
- 250 grama integralne tjestenine
- 150 grama brokule/cvjetače
- 2 srednje tikvice
- 200 grama mini rajčica
- 200 grama dimljenog tofua svježa
- paprika ili krastavci po želji
- 2 žlice pesta od bosiljka
Priprema:
- U većem loncu zakuhajte puno vode pa dodajte na cvjetiće natrganu brokulu ili cvjetaču.
- Treba im oko 15 minuta da se skuhaju pa prema uputama o vremenu kuhanja tjestenine izračunajte koliko minuta kasnije dodajete tjesteninu.
- Birajte kratku tjesteninu, djeci je praktičnija za jesti. Pet minuta prije kraja kuhanja dodajte i na kockice narezane tikivce.
- Procijedite i isperite hladnom vodom pa svemu dodajte na kockice narezan dimljeni tofu i prepolovljene cherry rajčice i drugog svježeg povrća po želji (vodu u kojoj se kuhalo povrće i tijesto nemojte baciti, bit će odličan temeljac za juhu ili varivo).
- Začinite s dvije žlice pesta i dobro promiješajte (ja zbog djece blaže začinim, a i dimljeni tofu je slan pa treba oprezno).
- Za pesto vam treba vezica bosiljka, bademi, parmezan i maslinovo ulje – obično sve odmjeravam od oka i usitnim običnim štapnim mikserom pa dodajem ulja ako je potrebno doraditi teksturu.
- Prije odlaska na ljetovanje napravim staklenku pesta od bosiljka i jednu pesta od sušenih rajčica.