Sastojci:
- 1 luk 500 g
- butternut tikve
- 500 g krumpira
- 3 cikle
- 2 limuna
- 6 bataka
- 100 ml grčkog jogurta
- 2 žlice kopra
- Peršin
- Maslinovo ulje Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Povrće nasjeckajte na srednje velike komade, a limun na ploške.
- Ubacite sve u veću zdjelu, začinite maslinovim uljem, soli, paprom i peršinom.
- Dobro promiješajte i preselite na papir za pečenje kojim ste obložili veću tepsiju.
- U istu posudu ubacite pileće batke pa njima pokupite ostatak soka od povrća.
- Posolite i popaprite. Složite batke na vrh povrća. Pecite u pećnici oko 45 minuta.
- Dok se piletina i povrće peku, napravite umak od jogurta tako da ga pomiješajte sa žlicom maslinovog ulja, sokom polovice limuna, sjeckanim koprom, soli i paprom.