Recepti

Zapečeni njoki

raw potato gnocchi on a table,stock photo

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol

Preljev:

  • 150 g punomasne goude
  • 2 žlica kiselog vrhnja (10% masti )
  • 2 jaja
  • 3 dl kravljeg punomasnog mlijeka
  • 50 g parmezana mješavina
  • suhih začina
  • 50 g slanog maslaca

Priprema:

1. U dublju posudu ulijte vodu, ulje, sol i pustite da provri. Kada provri ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu.

2. Stavite ih u cjedilo i pustite da se dobro ocijede.

3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

4. Uzmite vatrostalnu posudu, namažite je maslacem pa u nju ubacite njoke. U manjoj posudi dobro izmiješajte jaja, vrhnje, naribanu goudu i mlijeko te posolite po ukusu, pa prelijte preko njoka i odozgo pospite parmezanom.

5. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta.

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)