Site icon Baby and Mom

Varivo od mahuna

Cabbage stew. Cabbage braised in tomato sauce

Sastojci

  • 500 g telećeg buta
  • 400 g žutih mahuna
  • celer (mali)
  • mrkve
  • krumpira
  • glavica luka
  • žlice maslinovog ulja
  • žlice glatkog brašna
  • 2l vode
  • sol i papar

Priprema

  1. Ogulite i očistite krumpir, mrkvu, celer i luk. Luk usitnite a krumpir i mrkvu narežite na sitne kockice.
  2. Očistite, isperite i nasjeckajte meso na kockice.
  3. Zagrijte ulje u loncu i stavite luk da se poprži.
  4. Nakon što luk poprimi zlatnu boju, dodajte malo vode i meso te pirjate na laganoj vatri. Postepeno dodajte vode kako meso ne bi zagorilo. Tako kuhajte meso 30-40 minuta.
  5. Dodajte mrkvu i celer te vode po potrebi.
  6. Nakon 20-30 minuta, dodajte nasjeckani krumpir i smrznute mahune. Dodajte vode po slobodnoj procjeni.
  7. Kuhajte još 20-30 minuta te dodajte brašna ukoliko želite dobiti gušće varivo.
  8. Jelo je spremno za posluživanje. Dobar tek!

 

Exit mobile version