Sastojci
- 500 g telećeg buta
- 400 g žutih mahuna
- 1 celer (mali)
- 4 mrkve
- 4 krumpira
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice glatkog brašna
- 2l vode
- sol i papar
Priprema
- Ogulite i očistite krumpir, mrkvu, celer i luk. Luk usitnite a krumpir i mrkvu narežite na sitne kockice.
- Očistite, isperite i nasjeckajte meso na kockice.
- Zagrijte ulje u loncu i stavite luk da se poprži.
- Nakon što luk poprimi zlatnu boju, dodajte malo vode i meso te pirjate na laganoj vatri. Postepeno dodajte vode kako meso ne bi zagorilo. Tako kuhajte meso 30-40 minuta.
- Dodajte mrkvu i celer te vode po potrebi.
- Nakon 20-30 minuta, dodajte nasjeckani krumpir i smrznute mahune. Dodajte vode po slobodnoj procjeni.
- Kuhajte još 20-30 minuta te dodajte brašna ukoliko želite dobiti gušće varivo.
- Jelo je spremno za posluživanje. Dobar tek!