Site icon Baby and Mom

Tjestetina s tunom

Pasta with salmon in a creamy sauce

Sastojci:

Priprema:

  1. U tavu stavite ulje iz konzervi tune i na njemu propržite češnjak sjeckan na listiće.
  2. Zatim dodajte koncentriranu rajčicu i stalno miješajući pržite 30-ak sekundi.
  3. Dodajte onda pire od rajčice, poklopite tavu i kuhajte par minuta.
  4. Ako je umak kiseo dodajte i žlicu smeđeg šećera. U međuvremenu stavite tjesteninu da se kuha.
  5. Kada bude skoro gotova u umak dodajte masline a onda i tjesteninu sa sasvim malo vode u kojoj se kuhala.
  6. Poklopite i sve zajedno kuhajte još minutu-dvije tj. dok tjestenina sad zaista ne bude gotova i upije tekućinu iz umaka.
  7. Na tanjure za serviranje stavite tjesteninu, a od gore malo crvenog luka (koji ste sitno narezali, posolili i prelili s malo maslinovog ulja (da pusti ljutinu)), list peršina i ljute papričice.

 

Exit mobile version