Sastojci:
5 osoba
- 450g jagoda (svježih ili zamrznutih)
- 2 žlice šećera
- 1 žlica soka od naranče/ruma/likera
- 2-3 kapljice ekstrakta vanilije
- 350ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema:
- Isjeckajte jagode i stavite ih u posudu.
- Dodajte im šećer,sok od naranče ili neki liker/rum, te ekstrakt vanilije.
- Dobro izmiksajte štapnim mikserom i pustite da stoji nekoliko minuta kako bi se sve dobro povezalo.Dok jagode stoje umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu.
- Jagode ponovo malo izmiksajte dok smjesa ne postane kao pire.
- Lagano i polako dodajte slatkom vrhnju izmiksane jagode i lagano miješajte dok se sve dobro ne poveže.
- Stavite posudu u hladnjak na minimalno 3 sata kako bi se mousse dovoljno stegnuo.
- Nakon tog vremena možete ga lako prebacivati u zdjele/čaše i zatim vratiti u hladnjak do posluživanja !