Site icon Baby and Mom

Ljetna tjestenina

Italian food pasta ingredients,basil,tomato,olive oil,parsley,cheese in a basket on white background

Sastojci:

Priprema:

  1. U većem loncu zakuhajte puno vode pa dodajte na cvjetiće natrganu brokulu ili cvjetaču.
  2. Treba im oko 15 minuta da se skuhaju pa prema uputama o vremenu kuhanja tjestenine izračunajte koliko minuta kasnije dodajete tjesteninu.
  3. Birajte kratku tjesteninu, djeci je praktičnija za jesti. Pet minuta prije kraja kuhanja dodajte i na kockice narezane tikivce.
  4. Procijedite i isperite hladnom vodom pa svemu dodajte na kockice narezan dimljeni tofu i prepolovljene cherry rajčice i drugog svježeg povrća po želji (vodu u kojoj se kuhalo povrće i tijesto nemojte baciti, bit će odličan temeljac za juhu ili varivo).
  5. Začinite s dvije žlice pesta i dobro promiješajte (ja zbog djece blaže začinim, a i dimljeni tofu je slan pa treba oprezno).
  6. Za pesto vam treba vezica bosiljka, bademi, parmezan i maslinovo ulje – obično sve odmjeravam od oka i usitnim običnim štapnim mikserom pa dodajem ulja ako je potrebno doraditi teksturu.
  7. Prije odlaska na ljetovanje napravim staklenku pesta od bosiljka i jednu pesta od sušenih rajčica.
Exit mobile version