DijeteHigijenaPovezanost

Koliko često kupati bebu

Kupanje bebe u prvim mjesecima

Ako bolje razmislite, bebe se zapravo nemaju još gdje uprljati prvih nekoliko mjeseci

 

Dok ne propužu i krenu istraživati i skupljati sve moguće mrvice koje se nađu oko njih. Već samim tim nepotrebno je svakodnevno kupanje osim održavanja higijene pelenske zone. Dijete će biti savršeno čisto i ako ga okupate dva ili tri puta na tjedan, koristeći najnježnija sredstva, najbolje običnu vodu i nekoliko kapi bademovog ulja. Svaki dan možete bebi nježno oprati vrat, lice, ručice te nabore u kojima se može nakupiti prljavštine.
Naravno, bebe rođenje u ljetnim mjesecima trebali bi kupati svaki dan. Kako je nama vruće tako je i bebama bez obzira što su samo u pelenama.

Dijete će biti savršeno čisto i ako ga okupate dva ili tri puta na tjedan, koristeći najnježnija sredstva, najbolje običnu vodu i nekoliko kapi bademovog ulja.

Zajedničko kupanje

Nemojte propustiti čari zajedničkog kupanja s bebom u kadi. Ono će na taj način puno lakše prihvatiti kupanje ako joj isprve nije bilo omiljeno i opustiti se dodatno u vašem naručju. To je nešto što mogu lako prakticirati i očevi te se na taj način povezivati s bebom. Uz dobar nadzor u kadi vam se može pridružiti i starije dijete koje će možda željeti pomoći okupati bracu ili seku. Samo budite pažljivi jer potreban vam je netko odrastao u blizini da vam primi bebu kako ne biste iz kade izlazili s njom u naručju.

 

 

 

 

 

Newsletter
Nove objave na Vaš email!

Prijavite se za Baby&Mom newsletter i iskoristite najbolje od Baby&Mom, prilagođeno vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)