Site icon Baby and Mom

Blagdanska juha s knedlama od griza

Chicken and vegetable soup with meatballs, zucchini and pasta. Flat lay. Top view

Sastojci

 6 – 8 osoba

  • kokoš (oko 2 kg)
  • 150 g korjenastog povrća (mrkve, peršina, celera)
  • 1 grančica peršina
  • 1 grančica celera
  • 2 žlice Vegete
  • Za gris-knedle:
  • jaja
  • 100 g Pšenične krupice 
  • 1 žličica Vegete
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. 1.
    Kokoš stavite u veći lonac i zalijte s toliko hladne vode da prekrije meso. Dodajte oguljeno korjenasto povrće, Vegetu i stavite na laganu vatru da zakipi.
  2. 2.
    Kada zakipi, žlicom maknite pjenu i nastavite kuhati polupokriveno dok kokoš ne omekša. Potkraj kuhanja dodajte grančice celerova i peršinova lista.
  3. 3.
    Za to vrijeme pripremite mješavinu za gris-knedle. U dubljoj zdjelici razmutite jaja, dodajte gris, Vegetu, nasjeckani peršin i pjenjačom umiješajte jednoličnu smjesu. Pokriveno ostavite stajati oko pola sata.
  4. 4.
    Smjesu za gris-knedle premiješajte, žličicom oblikujte knedle, stavljajte u kipuću juhu i kuhajte na laganoj vatri 8-10 minuta.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s povrćem koje se kuhalo u juhi, a uz narezanu kuhanu kokoš poslužite umak od hrena ili umak po želji.

Savjet

Kuhani knedli ne smiju biti dulje vrijeme u juhi zato što će je “popiti”.

Exit mobile version